samedi 9 janvier 2016


Van idealisme, geloof,  naar massapsychose, realiteit en tenslotte ontgoocheling


het  komt allemaal voor in onze EU



Natuurlijk zetten de gebeurtenissen bij de jaarwisseling  je aan het denken. Maar die weg van idealisme naar ontgoocheling zie ik in de ontwikkeling van de Europese Unie. En, zoals ik dat voel, heeft dat elke keer weer tot gevolg dat die roep om een closer union het panacee is dat alles ten goede zal doen keren. Hoe kan een referendum over een associatieverdrag een gevaar zijn voor de EU zoals Juncker stelt. Misschien wel omdat hij het ziet als een symptoom van die ontgoocheling. De ontgoocheling over de wijze waarop de EU zich steeds verder van de bevolkingen afwendt en zich verbergt in een starre bureaucratie.



Kijk naar de migrantencrisis. Oplossingen worden tegengehouden door de weerbarstigheid van EU principes uit een andere wereld dan de huidige.

idealisme is een groot goed als men het als tegenwicht voor egocentrisme ziet. Idealisme als enige drijfveer is fataal vooral als het tot een massapsychose leidt waarna door de werkelijkheid onder ogen te moeten zien de ontgoocheling volgt.

Idealisme, geloof, massa psychose, realiteit en ontgoocheling.



De uitbarsting in Keulen veroorzaakt door cultuurverschillen viel te voorspellen. Niet het tijdstip maar de confrontatie.

Cultuurverschillen zijn niet zoals links rijden in Engeland en rechts rijden in de rest van Europa. Dat overgaan van links naar rechts nauwelijks  problemen oplevert heeft Zweden aangetoond toen op  3 september 1967 het aan de linkerkant rijden wisselde voor het rechts houden. Het kostte een etmaal.

Maar cultuurverschillen zijn de verschillen in de menselijke verhoudingen.  Die leven niet alleen binnenshuis maar in het maatschappelijk verkeer.

Dat is wat de Silversternacht niet in geisoleerde gevallen maar massaal gebeurde. De confrontatie tussen twee culturen.

De plaats, houding, kleding en gedrag van vrouwen vormt een essentieel deel van de Arabische cultuur, wisselend in intensiteit per land en is hier en daar uiterst langzaam, onder westerse invloed van het internet en tv wat minder gestreng geworden.

Haal dan meer dan een miljoen, voor een zeer aanzienlijk deel jonge, mensen uit die cultuur naar Europa waar de gelijkheid tussen man en vrouw cultureel verankerd ligt en zich dus uit in andere kleding, gedrag, sociale plaats en vooral vrijheid van beweging en denk dan dat dat voor die miljoen hetzelfde is als overgaan van links naar rechts houden in het verkeer.

Want cultuurverschillen zitten diep gebed in de mens.


Dat al veel eerder gebleken is dat het onbegrip van mensen uit die Arabische cultuur en de sociale houding die ze daarom aannemen tegen de westerse cultuur leidt tot het een voor ons onaanvaardbaar gedrag tegenover onze gelijkberechterde vrouwen heeft de overheid altijd met behulp van de media uit het nieuws trachten te houden en hooguit als incidenten afgedaan. 

Dat is ook exact wat in Keulen is geprobeerd. Eerst ontkennen, rustige nacht, daarna verdraaien, geen "vluchtelingen" erbij betrokken, en tenslotte onder de druk van het publiek (en internet) damage control en de politiechef is de pineut. Zo wordt de zaak naar boven afgedekt, alsof hij degene is die schuldig is aan deze toestand terwijl hij alleen maar de gebruikelijke strategie uitvoerde. Daarna pas kwam de berichtgeving uit andere Duitse en ook Oostenrijkse en Finse steden.


Valt het de migranten te verwijten. Bij hen is de indruk gewekt dat zij niet ongewenste lieden waren maar van harte welkom. De eerste groepen werden ingehaald als welkome gasten. Bloemen en ontvangstcommittees. Een Merkel die hen welkom heette en verklaarde dat er geen bovengrens was.  De verklaringen dat het vluchtelingen waren in plaats van in feite illegale migranten die niet tegen te houden waren. Er onstond een soort massapsychose van goeddoeners. En de EU was ook door eigen wetgeving die niet berekend was op massale migratie maar individuele gevallen volslagen overrompeld ondanks de geluiden uit Brussel, dat toen maar deed of het normaal was.


De opvang van deze massas was en is nog steeds in massale opvangcentra die niet bepaald  luxueus zijn. Er is geen sprake van absorberen in onze samenleving maar van het scheppen van centra voor hun eigen cultuur. Lees de status van vrouwen in die centra. Net als bij hen thuis. Eigen cultuur. Maar ze kunnen zich wel vrij bewegen in onze cultuur die hen volkomen vreemd is.

Intussen wordt de bevolking voorgehouden dat er snelle integratie zal plaats vinden. Maar zij blijven zeker nog lange tijd  leven in hun eigen centra met hun eigen cultuur.

Er wordt volgehouden dat zij hard nodig zijn als werkers in onze economie. Het zijn hoog opgeleiden. Allemaal onzin. 70% van de vroegere migranten heeft geen werk. Waarom dat wel deze miljoen en meer wel.

Bovendien, om die mensen binnen te krijgen die voor onze economie nodig zijn bestaat er de UN resettlement waar ook de de EU aan deelneemt, zoals ik al gezegd heb, nu 40.000 migranten uit de veilige landen, individueel uitgekozen die zich blijvend mogen vestigen in de EU. Dat wil zeggen  ook beoordeeld op nut voor onze economie.
Maar dat geldt niet voor die meer dan een miljoen die via de zuidelijke landen binnen komt.



De grote fout die onze overheid maakt hoor je uit de mond van Rutte die het over  "walgelijk, weerzinwekkend en verschrikkelijk" heeft en hen griezels noemt.

Dat zou waar zijn als het Duitsers waren geweest. Nu waren het duizenden jonge mensen die door hun cultuur niet in staat waren vrouwen als gelijkwaardig te beschouwen en vinden dat vrouwen hier zich niet gedragen zoals het behoort en  op hun migranten culturele manier behandeld kunnen worden. Cultuurverschillen zijn niet zo simpel te benaderen als links of rechts rijden.


De enige manier om in te grijpen is met strenge straffen zodat zij gedwongen worden zich aan onze cultuur te schikken. Want onze cultuur overnemen zou heel veel generaties kosten als het tenminste mogelijk is. en zij willen medewerken.

En de gehele migranten invasie is natuurlijk een geschiedenis van overrompeling, pragmatisme, idealisme, wegkijken, verkeerd beoordelen en nu paniek.


De EU zou zich meer met realisme moeten bezighouden dan met associatieverdragen en kromme bananen.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire