mercredi 27 janvier 2016


De Twee Maten  Een verhaal van Gelijkenissen


Ik wil eigenlijk schrijven over geld. Ovcr de nieuwe poging nu via eurobelastingen een Eurozone werkloosheid verzekering te krijgen. Natuurlijk voorgesteld door het zuiden. En dat de EU accountants de vloer aanvegen met de wijze waaop de Eurozone bij de bailouts en economische voorwaarden daarbij heeft misgekleumd. En hoe Ierland door de ECB werd gedwongen de belastingbetaler de banken te laten redden in plaats van de obligatiehouders dat te laten doen. En hoe er  steeds meer twijfel komt te bestaan over het nut van aanhoudenden Quantitative Easing, geld bijdrukken. En hoe het ABP en andere pensioenfondsen de dupe worden van de aandelen bubbels en de idioot lage rente. En waardoor dat nu toch veroorzaakt is. En de inflatie van 2%, het najagen van een fata morgana.
Maar de migranten eisen alle aandacht.


Uw buurman wordt wegens huurschuld zijn huis uitgezet. Een ramp voor de werkeloze man met vrouw en vier kinderen. Zoiets zou je niemand gunnen. Diep mededogen. Her zijn puur zielige mensen.
's Avonds kom je thuis van je werk en tot je verbazing vind je je voordeur open en de buurman met vrouw en vier kinderen binnen. je hebt ze niet uitgenodigd dat te doen. Ze zitten in je eigen stoel en luisteren naar muziek die je beslist niet wilt horen.
Je wilt ze onmiddellijk uit je huis hebben maar ze zeggen dat ze nergens andere heen kunnen en de buurvrouw heeft ze gezegd dat ze bij jou best welkom zouden zijn.
Natuurlijk een onhoudbare situatie en je roept de hulp van de politie in om de  buren het huis uit te krijgen. Hopelijk lukt dat.

De Europese Unie wordt overlopen door buitenlanders. Zij zijn niet uitgenodigd dat te doen. Maar ze komen gewoon. Ze eisen onderkomen, verzorging en hun eigen leven. In hun eigen land zijn ze in in gevaar daarom zijn ze naar een ander land gevlucht. Maar daar kunnen ze niet blijven leven, ze hebben daar armoede.
Dus komen ze naar jouw land want de buurvrouw in het land naast het jouwe heeft gezegd dat ze welkom zijn. het zijn immers puur zielige mensen.
Het zijn er veel en het wordt een onhoudbare situatie. Maar niemand kan er iets aan doen en er komen steeds meer.

Het eerste geval kan (hopelijk) niet voorkomen. Niemand zal dat accepten. Waarom niet? Omdat het je persoonlijk raakt. Het is jouw huis, jij hebt daarvoor gewerkt. Niemand heeft  het recht jou dat te ontnemen. Concreet.
Het tweede geval vindt plaats. Het wordt geaccepteerd. De binnenkomers hebben dat recht. Ze mogen binnen komen en hebben dan meer rechten dan die buurman die op straat staat en het maar moet zien te reddden. Niemand heeft het recht zich daar tegen te verzetten. Waarom niet? Omdat het je persoonlijk niet raakt. Abstract.

En dan  verwijt Human Rights Watch  ons ook nog dat we de illegale migranten nog niet goed genoeg behandelen ondanks de gigantische  opvang. En de Zweedse Politiechef die toch wel meelij heeft met dat Somalische jongetje  dat die lieve helpster in de asiel opvang van haar jonge leven berooft. Een kale vent zou zich nog de haren uit  zijn hoofd trekken maar voor deze Zweedse politieman  is dat Somalische jongetje toch de lijdende partij. Dank U wel namens de familie van dat meisje dat wilde helpen en goed doen en nu hartstikke dood is. De wereld is krankzinnig geworden.


Kafka zou zich orgasmisch wentelen in zijn graf.
















Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire