jeudi 7 janvier 2016












Oekraine en Silvester Nacht



Daar haal ik alweer twee volkomen verschillende zaken door elkaar. Wat hebben nu de Oudejaars avond in Duitsland en het EU handelsverdrag met Oekraine met elkaar te maken. De ene handtastelijke en tasjesrovende kleine bendes van wie ik de oorsprong vanwege de PC (Politiek Correct) niet mag vermelden omdat die er niet toe zou doen en zeker niets te maken heeft met de migrantenkwestie, de andere een verdrag van de EU en de Oekraine dat volgens de een handel en volgens de ander ever closer union inhoudt. Toch hebben beide veel gemeen: de mainstream media contra het internet en de elite contra het volk.



Er wordt weer in een deel van de pers gewauweld over dat associatieverdrag, sorry, handelsverdrag tussen de EU en de Oekraine, dat voor een aantal titels (hoofdstukken) is goedgekeurd en voor die titels nu ook in werking treedt.

Dat verdrag waarover de Nederlandse regering tegen heug en meug een raadgevend referendum moet houden, dat zo minimaal mogelijk houdt, en dat eurofielen schuimbekkend en tandenknarsend moeten ondergaan, zoals uit hun reacties erop blijkt.

Wat is dat toch met dat associatieverdrag van de EU met de Oekraine. Waarom moet dat zo nodig onder de naam handelsaccoord verkocht worden.

Wie sluit nu een handelsaccoord waar je tussen de elf en de vijftien miljard euro als subsidie=weggeef erbij doet.

Want de EU schenkt = geeft weg aan de Oekraine in ruil voor het voldoen aan de bepalingen van dat verdrag zo tussen de elf en de vijftien miljard euro.

En als je die bepalingen eens doorleest begin je al snel te beseffen dat dat "handelverdrag" van de Oekraine een Europese Unie kloon wil maken.

Dat heeft alleen maar zin als je de Oekraine aan wilt kopen als nieuw lid van de EU.

Wie dat ontkent en dan nog begrijpelijk zou kunnen maken waarom wordt de politicus van de eeuw. Niet bepaald stabiel, niet bepaald voldoend aan de EU principes over grondrechten.

De Oekraine, failliet want het kan zijn schuld aan Rusland niet terugbetalen, met een inflatie van 48%, een begrotingstekort van 8%, maar toch (tegen alle regels in)  een lening van het IMF. Een land met niet alleen in het oosten maar overal een woud van conflicten.

Wie een land in die toestand dan nog voor een handelsverdrag meer dan tien miljard euro kado geeft zou het als onderneming op Wall Street niet lang volhouden.

Het is dus alleen te begrijpen als politiek verdrag, Oekraine losweken uit de Russische invloedsfeer, inbedden in de EU invloedsfeer.

Als de EU dat niet durft toe te geven moet je je  afvragen waarom niet.

Ook wat dat betreft kun je het internet dank zeggen. Want als je je had verlaten op de mainstream media dan was het allemaal in diepe stilte verlopen. Nu moet de mainstream media wel het achterste van de tong laten zien, gedwongen door de berichtgeving via het internet.



Wie hieraan twijfelt moet dan maar even kennis neemt van de berichtgeving in Duitsland over de aanrandingen en verkrachtingen (er is sprake van verkrachting wanneer er penetratie heeft plaatsgevonden met uitzondering van tongzoenen die per jurisprudentie dat niet zijn) in de Duitse pers.

Stilgehouden door de mainstream media, de pers en de overheid. Pas door de berichtgeving ervan op internet bleek dat niet meer mogelijk en kwamen de apen uit de mouwen en waren de rapen gaar.

Eerst in Keulen daarna ook in andere steden. Moest de politie toegeven dat die zoals zij officieel meldden "rustige nacht" voor meer dan honderd meisjes en vrouwen allerminst rustig was verlopen en ze zich zonder hulp van de politie in veiligheid hadden moeten zien te brengen.



Nu speelt zich stadium drie af, mediumstilte stadium één, tegen wil en dank toegeven stadium twee (zelfs met excuses van de zuidduitse tv dacht ik), zich vrijpleiten van verantwoordelijkheid en anderen de schuldenbok maken, stadium drie. Zondenbok, een uitdrukking die vrijwel niemand meer kent, maar ik mag geloof ik niet meer zeggen,  de zwarte piet toespelen, al komt dat uit een kaartspel. Dus zeg ik maar Zondenbok. Maar de betekenis is dezelfde. Geen verheffend schouwspel.



Maar wat was er gebeurd als er geen internet was geweest en we voor de berichtgeving uitsluitend waren aangewezen geweest op de mainstream media en de overheid.

En wat als overheid en mainstream media ook de zeggenschap over het internet zouden verkrijgen.  Want dat staat hoog op hun agenda.

Wat zou ons dan verteld worden. Of op de mouw gespeld.


PS ook interessant voor ons vertrouwen in de overheid: verklaringen van de betrokken agenten en die van de overheid die recht tegenover elkaar staan zoals de Duitse pers meldt . Wie van de twee liegt. Wat als je de overheid niet meer kunt geloven of de politie niet kunt geloven.  Feiten niet kennen is één ding maar feiten verdraaien is  onvergefelijk. Een van beiden liegt en als de staat dat accepteert is het einde echt zoek






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire