jeudi 3 mars 2016


donderdag 3 maart 2016 

Politiek, economie,

wat is het verschil. Zonder de eurozone  is er geen ECB. Zonder EU is er geen Brussels ambtenaren apparaat . Het financiële, economische, politieke hart van de Europese Unie en de Euro Area zou ophouden te bestaan.
De bureaucratie die wij zelf hebben opgebouwd met een Centrale Bank die nu nog slechts een gedeelte dirigeert zal in de finale fase de gehele EU lidstaten Super  Staat beheren. Iedereen de euro behalve Britain. Beheren is regeren. Regeren is beslissen. 
Maar zover zijn we nog niet. Is die bureaucratie nog te stoppen.


Pas nu begint onze overheid te beseffen wat ik al vele bloggen hiervoor heb gezegd.

De illegale migranten die ons Europa (want het is allang niet meer alleen de Europese Unie) met honderd duizenden onstuitbaar binnenstromen zijn geen mensen die vrezen voor vervolging zoals de Geneefse Conventie die ziet. Het zijn geen mensen die vrezen vervolgd te worden voor ras, godsdienst, vrouw zijn, politieke overtuiging, sexuele voorkeur.

Het zijn juist migranten die niet uit angst hiervoor naar Europa stromen. Zij  willen ontkomen aan de moorddadige burgeroorlogen en daarvoor naar veilige landen trekken of uit armoede naar landen die hun een betere economische toekomst bieden.

Dus moeten wij niet verbaasd zijn dat zij hier hun vooringenomenheid of zelfs verachting of vijandschap tegenover mensen met ander geloof, sexuele geaardheid of vrouw zijn of wat dan ook met hun vlucht voor de burgeroorlog hebben  meegenomen.

Zij zijn niet gevlucht omdat zij daarvoor te vrezen hadden. Want hun zeden en gewoonten zijn niet de onze. 

Wij kunnen dan ook niet verwachten dat zij hun zeden en gewoonten (ik heb een bloedhekel aan dat euphemistische "normen en waarden", een nietszeggend neologisme) zullen willen inruilen voor onze zeden en gewoonten.

Integendeel, wij zien, ondanks de onwil van de overheid om openbaarheid te geven aan de werkelijkheid, dat zij in hun huidge, toegegeven primitieve, onderkomens hun eigen zeden en gewoonten willen handhaven.


Nu  wegkijken niet meer mogelijk blijkt wil men overgaan tot het in aparte opvangcentra  plaatsen van homoseksuelen om die te beschermen tegen die uitheemse zeden en gewoonten.

Een volgende stap zou dan zijn aparte opvang voor vrouwen, of sunnieten of shiiten, of islamieten of christenen, of voor elke categorie.

Want als we voor één categorie toegeven, dan moeten logischerwijs de andere volgen om dezelfde redenen.

Wat wij daarbij weigeren te beseffen is dat wij zelf als Europeanen volgens de zeden en gewoonten van de meerderheid onder hen eveneens voor hen verachterlijk zijn door sexuele geaardheid, godsdienst, vrouw zijn.

Door dit apart willen onderbrengen van homosexuelen geven wij te kennen dat wij zwichten voor de zeden en gewoonten van de binnenkomers.

Kom niet  met de smoes dat het het onder de maat zijn van de opvangcentra is dat deze vervolging van mensen die onder de Geneefse voorwaarden vallen veroorzaakt. Kom ook niet met de smoes dat het maar een kleine minderheid is onder hen die zo voelt. Het zijn hun zeden en gewoonten die niet verenigbaar zijn met de onze. Dat is de oorzaak.

De burgemeester van Rotterdam doorziet dat perfect, denk ik. Hij is dan ook tegen de segregatie. Segregatie is niet bescherming van de Geneefse vervolgden maar wijken voor een cultuur met andere zeden en gewoonten.

Want de Geneefse conventie zou juist gediend zijn door het uitzetten van diegenen die hun zeden en gewoonten niet willen opgeven en anderen willen blijven vervolgen in ruil voor lichamelijke bescherming tegen oorlogsgeweld.

Wij mogen hen niet dwingen  maar wel de keus bieden.

Dat wil niet zeggen dat wij hun willen dwingen onze zeden en gewoonten over te nemen. In hun hart mogen zij hun eigen meningen hebben. Maar als de physieke uitingen van hun meningen onze zeden en gewoonten aantasten mogen we dat niet tolereren. Dat wil dus zeggen dat er vrijheid van meningsuiting is maar niet de vrijheid van physiek optreden daardoor. Mentaal vervolgen kan ook een onderdeel van physieke vervolging zijn. Denk aan stalking en pesten.

Zelf heb ik wel eens de vrees dat het al te laat is. Dat wij zoals zoveel andere beschavingen met eigen zeden en gewoonten ten onder zullen gaan omdat onze beschaving te oud en kwetsbaar is geworden om weerstand te bieden. En ook omdat, zoals in zoveel andere culturen, er een zo grote afstand is tussen diegenen die dagelijks in  contact zijn met de levens werkelijkheid en degenen die dat niet zijn, gemeenlijk aangeduid met het woord "elite" of "establishment" en wier motief is de status quo te handhaven die hun eigen status niet bedreigt.


Don't rock the boat, geen verandering want het is toch goed zo.














Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire